Acht Flitsende Proefjes Met Bijbelverhaal


Ben je op zoek naar ideeën met proefjes voor je kinderwerk, voor je school of voor thuis? Hieronder vind je een selectie van acht flitsende proefjes met een Bijbelverhaal. Als je hier op de site zoekt, vind je al onze proefjes.

Acht flitsende proefjes1. Jodium proefje - Zacheus / storm op het meer

jodium proef

Hieronder vind je een videoblog, waarin Matthijs een heel eenvoudig en tegelijkertijd spectaculair proefje demonstreert. Met behulp van jodium, zetmeel en natriumthiosulfaat laat hij zien hoe je zelf heel gemakkelijk het verhaal rondom de bekering van Zacheus of het wonder tijdens de storm op het meer visueel kunt illusteren.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier. 

2.Proefje 'de lavalamp' - een bruisend kerstverhaal

lavalamp

Wist je dat je met een lege fles, zonnebloemolie, water, kleurstof en een bruistablet een ware lavalamp kunt maken? En dat je met deze lavalamp ook nog eens het Kerstverhaal kunt vertellen over Jezus die alles in beweging zet? Ongelofelijk, maar waar!

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier. 

button is jouw kerk al lid van creatief kinderwerk


3.
 De bloem die vanzelf open gaat

Bloem die vanzelf opengaatDit is een heel leuk idee dat je kunt gebruiken voor creatief gebed met kinderen en met volwassenen. Van te voren heb je allemaal papieren bloemen uitgeknipt. Deze bloem kunnen gekleurd worden met potlood. (viltstift loopt uit) In het rondje in het midden van de bloem kan je een kort gebed of de naam van een persoon schrijven waarvoor je wilt bidden.

Wil je meer over dit idee weten,klik dan hier.


4. Vertel de gelijkenis van de wijze en de dwaze bouwer

potlood door waterzakAls je de woorden van Jezus in je opneemt en bij je houdt, dan gaat het goed. Kinderen staken het potloodje de zak. Elk potlood stelde een gebod van God voor. Maar als je het wel hoort en er niets mee doet....de potloden werden doorgestoken en aan de andere kant uit de zak getrokken. Het ene oor in en het andere oor uit, dan komt het niet goed. De zak loopt leeg. Bekijk de video die bij dit idee hoort!

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.


5. Hoe verander je water in wijn?

waterwijn

Laatst werd ik door een kinderwerker gevraagd hoe je eenvoudig en zonder te goochelen een illusie kunt creëren waardoor water van kleur verandert. Natuurlijk om op visuele wijze het verhaal van het eerste wonder van Jezus te vertellen, namelijk het water dat in wijn verandert op de bruiloft in Kana.  Hieronder leg ik uit hoe iedere kinderwerker (of spreker) dit op een hele eenvoudige wijze kunt doen...

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.

 
6. Jezus' ontmoeting met de Samaritaanse vrouw - een experiment met een blikje op zijn kant

balancerende coke can

Om dit verhaal over Jezus en de Samaritaanse vrouw te demonstreren neem je een blikje cola. Als een blikje een derde vol zit, dan kan je het laten balanceren op zijn kant. Jezus vult ons met levend water en brengt balans in ons leven.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.


7 .Drijvende sinaasappels?! - Jezus wandelt op het water

Sinasappel in water

Het is zondagochtend. Degene die het kindermoment in de dienst verzorgt, laat aan iedereen twee sinaasappels zien. De ene sinaasappel is gepeld. De ander is ongepeld. De kinderen krijgen een vraag voorgespiegeld: Wat gebeurt er als je een gepelde en een ongepelde sinaasappel in een kan met water legt? Welke van de twee blijft drijven en welke zakt naar de bodem?

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.


8. De objectles van het ei dat altijd in het water valt

eiOp het eerste gezicht lijkt het onmogelijk dat het ei altijd in het water valt. Maar als je het eenmaal hebt gezien, blijkt het onmogelijke realiteit te zijn.  Een onvergetelijke objectles over mensen in de Bijbel, die een roeping van God ervaren en over de belofte dat niets ons kan scheiden van zijn grote liefde

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier. 


Natuurlijk is dit slechts een selectie van de tientallen eenvoudige proefjes
die je op Creatief Kinderwerk kunt vinden.

Wil je al onze proefjes zien, klik dan hier.