Objectles: De bloem die vanzelf open gaat

Korte uitleg:
Dit is een heel leuk idee dat je kunt gebruiken voor creatief gebed met kinderen en met volwassenen. Van te voren heb je allemaal papieren bloemen uitgeknipt. Deze bloem kunnen gekleurd worden met potlood. (viltstift loopt uit) In het rondje in het midden van de bloem kan je een kort gebed of de naam van een persoon schrijven waarvoor je wilt bidden.

238.8

Thema’s:
bidden, bloemen, verwondering

Te gebruiken voor:
kindermoment tijdens de dienst, creatief gebed moment, gebedskamer,

Bijbeltekst: 
"Toen hij de volgende dag de verbondstent binnenging, zag hij dat de staf van Aäron, de staf van de stam Levi, in bloei stond. Er waren knoppen ontsproten en bloemen ontloken, en de staf droeg rijpe amandelen.” (Numeri 17:23)

Leeftijd:
4 t/m 88 jaar

 238.1

Omschrijving:
Je vouwt de bloemblaadjes voorzichtig dicht en leg de dichtgevouwen bloem in een schoteltje met water. Al binnen dertig seconden vouwt de bloem zich open en wordt het gebed zichtbaar. Op dezelfde wijze mogen wij weten dat de Here God ons gebed wil verhoren, zelf  al zien wij alleen maar dichtgevouwen blaadjes.

Je kunt dit idee ook gebruiken voor een boodschap van God naar de kinderen toe. Dan schrijf je in het rondje een mooie boodschap van de Heer, zoals: “Je bent waardevol”. Vaak voelen wij ons helemaal niet waardevol, en voelen we ons meer als deze dichtgevouwen bloem, maar als we stil worden en echt goed luisteren, moet je kijken wat er gebeurt? Leg de bloem in het water en de boodschap wordt duidelijk.

238.2

1. Teken een bloem op een wit vel A4 papier en kleur de bloem in met gekleurde potloden. (viltstiften lopen uit). Je kunt deze bloemen ook via deze link downloaden of ze zelf ontwerpen. Je kunt een gebed in het rondje in de bloem schrijven of misschien wel een mooie boodschap van de Here God voor iemand anders.

238.3

2. Knip de bloem voorzichtig uit. Des te voorzichtiger, des te beter

238.4

3. Vouw de bloemblaadje een voor een over elkaar. De bloem opent op verschillende wijze afhankelijk van hoe je de blaadjes vouwt.

238.5

4. De bloem moet er nu ongeveer zo uit zien.

 238.6

5. Giet een theelepel water in een schoteltje

238.7

6. Leg de bloem in het water in het schoteltjes en de blaadjes gaan zich onmiddelijk openen… een beetje zoals een echte bloem opengaat!

238.8

7. Al snel zullen de blaadjes helemaal open zijn en wordt het glimlachende gezicht of het gebed of de naam van de person waarvoor je bidt zichtbaar aan de binnenkant.

238.9

8.  De bloem zal zich in ongeveer dertig seconden volledig openen. (het hangt af van het papier dat je gebruikt)

Met dank aan Matthijs Stemmer voor de inspiratie en Surfing Scientist voor de uitwerking

 

Tags: Kindermoment (tijdens de dienst), Objectlessen, 'Gratis' ideeën , Bidden