Acht Gratis Super Ideeën Voor Jou


Ben je op zoek naar gratis ideeën voor je kinderwerk, voor je school of voor thuis? Hieronder vind je een selectie van acht gratis super ideeën. Als je hier op de site zoekt, vind je al onze gratis ideeën.

Acht gratis ideeen voor jou1. Bidden met kleurcodes

ketting1

Dit is een hele gemakkelijke en visuele manier om kinderen te leren bidden. Je kunt deze kettingen nog jaren als gebedsstation gebruiken, als een vorm van groepsgebed in het kinderwerk of gewoon thuis in het gezin. Het leuke is dat je er net zolang dingen aan kunt toevoegen als je zelf wilt.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier. 

2. Met smarties door het Paasverhaal

smarties

Dit is een hele leuke manier om met gekleurde smarties het verhaal van Pasen te vertellen. Je vertelt kort iets bij elke kleur. Dan mogen de kinderen een smartie eten. Zo ga je al snoepend door het Paasverhaal.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.

 

button is jouw kerk al lid van creatief kinderwerk 

3. Pinkstervlammen met een slacentrifuge

Pinkstervlammen knutselen

Dit is een leuke en mooie activiteit om met de kinderen (en de volwassenen) stil te staan bij de uitstorting van de Heilige Geest. Zet een papieren bord aan de onderkant van de sla centrifuge en spuit er wat verf op. Doe de deksel op de slacentrifuge en draaien maar!

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.


4. Vertel de gelijkenis van de wijze en de dwaze bouwer

potlood door waterzakAls je de woorden van Jezus in je opneemt en bij je houdt, dan gaat het goed. Kinderen staken het potloodje de zak. Elk potlood stelde een gebod van God voor. Maar als je het wel hoort en er niets mee doet....de potloden werden doorgestoken en aan de andere kant uit de zak getrokken. Het ene oor in en het andere oor uit, dan komt het niet goed. De zak loopt leeg. Bekijk de video die bij dit idee hoort!

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.

 
5. Lichaam van Christus crayon smelten

Lichaam van Christus crayon smelten knutselen

Een geweldig leuk idee om met crayons prachtige gekleurde figuren te maken. Elk kind kan zijn mannetje nemen en zien dat de kleuren die ooit op zich zelf stonden nu gevormd zijn in een eenheid. Deze kleuren kunnen niet meer uit elkaar gehaald worden zonder grove schade. Je kunt nog steeds elke kleur zien, maar nu zijn deze sterk verbonden aan de andere kleuren.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.


6 .Rode en groene kaarten - de Bergrede van Jezus op een andere manier benaderd

roodgroen

Een mooie en interactieve werkvorm waarbij je samen met de kinderen, tieners en/of volwassenen stil staat bij de Bergrede van de Here Jezus. Deze werkvorm helpt je om op een nieuwe manier met elkaar hierover in gesprek te gaan en van elkaar te leren.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.


7. De ster van Bethlehem - een kompas die naar Jezus wijst 

drie wijzenIn Mattheüs 2 lezen we over de wijzen die de ster (als kompas) naar Jezus volgen. In de video bij dit idee laat ik een bijzondere oefening zien die je met kinderen, tieners en volwassenen kunt doen en waardoor je een heel mooi punt kunt maken wat er gebeurt als wij in onze gedachten en in ons hart ons op Jezus richten en op het volgen van Hem.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier. 


8. Uit de knoop - het scharlaken koord van Rachab in Jericho

rode knop touw rachab

In de onderstaande video laat ik je zien hoe je met een rood touw het verhaal van Rachab en de verspieders kan vertellen en kan laten zien dat hoe groot de knoop in ons leven ook is, God ons uit de knoop kan halen. Dit is een objectles die je even moet oefenen, maar dan kan jij het ook!

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.Natuurlijk is dit slechts een selectie van de tientallen gratis ideeën
die je op Creatief Kinderwerk kunt vinden.

Wil je al onze gratis ideeën zien, klik dan hier.