Knutsel: David danst voor de ark - Kleurplaat


David danste voor de ark van God. In deze knutselactiviteit gaan we proberen om zelf ook een ark te maken.

David werd toen koning van Israël. David hield van de Heer. Hij hield ervan te zingen en aanbiddingsliederen te schrijven. Een van de eerste dingen die David als koning deed, was de Ark van het Verbond terugbrengen naar Jeruzalem.

Knutsel Ark van het verbond

Wie herinnert zich de Ark?
De priesters droegen de Ark in de rivier de Jordaan, waardoor het water stopte, zodat de Israëlieten konden oversteken. De Ark symboliseerde de aanwezigheid van God. Hij was al eens verloren gegaan in de strijd en veroverd door de Filistijnen, maar zij gaven hem terug aan de Israëlieten. (1 Samuel 5-7:1). Hij bleef 20 jaar lang in een plaats genaamd Kirjath-jearim.

David probeerde de Ark binnen te brengen op een kar, gedragen door ossen. Dit was niet de manier waarop God de Israëlieten had opgedragen de Ark te dragen.

Weet iemand hoe de Ark gedragen moest worden?
Op de schouders van de Levitische priesters. Ja, dat is juist. De Ark vertegenwoordigde Gods aanwezigheid, en in Davids tijd mocht niemand, zelfs David niet, de Ark zomaar aanraken. Dus koning David probeerde het opnieuw, deze keer op de juiste manier. Op de schouders van de Levitische priesters. Er waren trompetten en gezang, dans en geschreeuw. Heel Israël kwam kijken naar de processie die de Ark de stad Jeruzalem binnenbracht. Het was een groot feest. En in het midden van dit alles stond David. Ja, de koning van Israël danste met al zijn macht! En niet zomaar dansen, maar bijna naakt dansen! David had zijn kroon afgelegd, zijn majestueuze gewaden en mooie kleren. Hij droeg alleen een linnen efod.

Kan jij je voorstellen dat de koning van ons land danst op straat tijdens onze nationale parade? Of de koning van welk land dan ook ... naakt dansen? Het was ongehoord. Sommigen zullen zeggen beschamend of vernederend voor de grote koning. Maar David gaf er niet om. Hij was zo blij dat hij de Ark naar Jeruzalem kon brengen, en hij aanbad God. Hij sprong en danste.

David is zo blij en dankbaar. Hij wil iedereen, en vooral de Here God laten zijn hoe blij hij is.

Wat heb je nodig?

 

Met toestemming overgenomen van https://craftingthewordofgod.com/

Tags: Knutselen, 'Gratis' ideeën , Bijbelse personen OT