Inloop activiteit: 4. Abram en Hagar - Tikkertje


Een eenvoudig en leuk inloop-idee voor de zondagsschool, kindernevendienst of kinderkerk

Ideeën wat kinderen alvast kunnen doen, zolang het programma nog niet begonnen is. Geschikt voor kinderwerk, waarbij kinderen langzamerhand binnen druppelen.

Vandaag gaan we een verhaal  horen over Hager die wegloopt van Sarai, omdat Sarai haar leven zuur maakt. Ze vlucht weg, maar wordt gezien en ‘getikt’ door God. Hij heeft een opdracht voor haar: ga terug naar Abram en Sarai. Maar gelukkig heeft Hij ook een belofte voor haar: heel veel nakomelingen en een krachtige zoon die zij Ismaël mag noemen – God die luistert.

Creatief Kinderwerk inloop activiteit maak een betrouwbare toren bijbelverhaal abram telt de sterren kerk zijn thuis zondagsschool kinderkerk kindernevendienst abram

Wat gaan we doen:

Opdracht:          
Speel tikkertje met de kinderen die binnenkomen. Een van de leiding is de tikker. Als iedereen getikt is, mag een van de kinderen tikker zijn.

Als iedereen binnen is en weer een beetje op adem is gekomen, vertel je iets over het Bijbelverhaal van vandaag.

Vertel:                
Vandaag gaan we een verhaal  horen over Hager die wegloopt van Sarai, omdat Sarai haar leven zuur maakt. Ze vlucht weg, maar wordt gezien en ‘getikt’ door God. Hij heeft een opdracht voor haar: ga terug naar Abram en Sarai. Maar gelukkig heeft Hij ook een belofte voor haar: heel veel nakomelingen en een krachtige zoon die zij Ismaël mag noemen – God die luistert.

Tags: Spellen / Spelvormen, 'Gratis' ideeën , Abram / Abraham, Inloop activiteit