Verteltip: Krijtbord verhaallepels voor bijbelvertellingen


Leuke verteltips om aan kleuters Bijbelverhalen te vertellen

Het gebruik van houten lepels beschilderd als verhaalfiguren is een geweldige manier om jou te helpen om verhalen te vertellen aan jongere kinderen. Helaas betekent het dat je veel lepels nodig hebt als je veel verschillende verhalen wilt vertellen! Het viel me op dat een beetje overgebleven krijtbordverf dat probleem zou kunnen oplossen...

Ik heb een paar lepels geschilderd met een paar lagen krijtbordverf aan beide kanten. Toen heb ik de krijtjes tevoorschijn gehaald en er wat plaatjes op getekend om een Bijbelverhaal te helpen vertellen. Het leuke van lepels is dat ze dubbelzijdig zijn, dus als je een verhaal wilt vertellen zoals Jezus die de storm tot bedaren brengt, kun je de storm op de ene kant zetten en de zon op de andere.

Het is gemakkelijk inzetbaar in een Messy Church, een zondagsschool, in de klas, thuis, in de kinderkerk of kindernevendienst.

Creatief kinderwerk proefje hemelvaart lavalamp zondagsschool kindernevendienst kinderkerk 

Kinderen kunnen hun eigen tekeningen maken om een verhaal na te vertellen en het mooiste is dat je ze, als je klaar bent, schoon kunt vegen en opnieuw kunt gebruiken voor een ander verhaal!

IMG 0422 1

Veel plezier bij het vertellen van verhalen en plaats ook foto's van je creaties :-)

Met toestemming overgenomen van Mina Mumms en haar site http://flamecreativekids.blogspot.com/

Tags: Knutselen, 'Gratis' ideeën , Vertellen - tips / werkvormen