Video: 2. Abram en Lot - YouTube video 'Hewn'


Een leuke video om de kinderen over het conflict tussen Abram en zijn neef Lot te laten nadenken

Aan de hand van een seculier YouTube filmpje en creatieve werkvormen de kinderen laten nadenken over het Bijbelverhaal waarin Abram zijn neef Lot de eerste keuze laat maken en zelf voor het slechtste deel van het land kiest. God ziet dit en beloont hem met een prachtige belofte.

Inhoud van de video:

Een vader van hout krijgt een zoon van ijzer. De kachel in het hart van zijn zoon heeft hout nodig om te blijven leven. De zoon eet alles van hout op. Zelfs het huis stort in elkaar. De ijzeren zoon ziet wat hij zijn houten vader aandoet en loopt weg. Door gebrek aan hout gaat zijn kachel uit en gaat hij dood. De vader bouwt een windmolen in zijn hart, waardoor de zoon weer tot leven komt.

Waarom past dit filmpje bij het Bijbelverhaal van vandaag?

Abram en Lot strijden om water en voedsel. Er is net als in het filmpje niet genoeg voor beiden. Wat moet je dan doen? In het Bijbelverhaal gaan Abram en Lot uit elkaar. In het filmpje wordt er naar een oplossing gezocht waarin ze toch bij elkaar kunnen blijven. Wat is beter?

Belangrijke vragen:

Het belangrijk om altijd vooraf zelf de video te bekijken en jezelf af te vragen:

- Wil ik dit aan de kinderen laten zien?
- Past dit filmpje binnen de context en leeftijdsgroep van de kinderen met wie ik werk?

Creatief Kinderwerk kindermoment kan je goed luisteren zondagsschool kinderkerk kindernevendienst abram

DUUR:                    

20 minuten

DOWNLOAD:

Tags: Video's om samen te kijken, Bijbelse personen OT, Gods beloften, Teambuilding / Eenheid, Abram / Abraham, YouTube video