Sketch: Maak kennis met de joggende clown...


Een leuke sketch hoe je als clown of personage een Bijbelverhaal kunt introduceren

De jogger is natuurlijk een sportief geklede en zeer fanatieke sporter. Hij heeft alles voor de sport over.

Je komt als jogger binnen in looppas, met overdreven opgetrokken knieën en uitgebreide armbewegin­gen. Je vertrouwt op je dieet, je vertrouwt op je sterrenbeeld en kastanje in je broekzak. Kijk voor jezelf wat je hier gebruikt. Waarvan zijn de kinderen op de hoogte? Klavertje vier, kippenpoot, armband, stenen enz..

clown running

Ja, met al die attributen haal je nog eens de Olympische Spelen. Wat zal je een geluk hebben!

Geen rugklachten met zo'n mooie kastanje, altijd energie genoeg met je armband. Fantastisch, je ziet het helemaal zitten. Je vertrouwt er op. Dan laat je de armband aan de kinderen zien, maar terwijl je hem weer aan je pols wil doen, valt hij uit je hand op de grond. Je pakt de armband op, maar het schiet in je rug en je kunt niet meer overeind komen. Je stoot je hoofd tegen een stoel of tafel, zodat je ook nog hoofdpijn krijgt. Je struikelt en zakt door je knieën, het wordt wel heel erg met je. Waar is nou de hulp van je kastanje? Je wilt hem even uit je jaszak halen om hem over je rug te wrijven, maar de rits in je super sportpak wil niet open. Je trekt en rukt tot hij eraf vliegt (hij zat los op je jasje met klittenband) of je vinger zit er tussen. Je afgang is heel anders dan hoe je opkwam. Het heeft allemaal niet geholpen.

Dan komt iemand het verhaal van die dag vertellen. Dit is dan een verhaal waarin centraal staat, dat wij ons vertrouwen op God moeten en mogen stellen.

Bijvoorbeeld de Bijbelverhalen van:

- Abraham en Sara
- Jakob
- Jozef
- Jona
- Daniël
- De mannen in de brandende oven
- David en Goliath
- De storm op het meer

Met dank...

Een idee van Josien Koeman - met toestemming overgenomen van stichting Ezra - http://www.ezrahouten.nl/index.htm

 

Tags: Kindermoment (tijdens de dienst), Script / Toneelstuk, 'Gratis' ideeën , Clownerie, Vertrouwen / Bang zijn