Vijf Advent Ideeën Voor Jou


Ben je op zoek naar Aventideeën voor je kinderwerk, voor je school, voor thuis? Hieronder vind je een selectie van vijf ideeën. Als je hier op de site zoekt, vind je al onze Advent ideeën.

Vijf advent ideeen


1. Zeven manieren om als gezin Advent te vieren

Zeven manieren als gezin advent vieren

Advent staat bijna weer voor de deur. De kerstboom wordt straks opgetuigd. Je weet wat je gaat eten op Eerste Kerstdag, maar… Hoe kan je als ouder de komende vier weken met je gezin Advent vieren? Kan je samen met elkaar op reis gaan naar de betekenis van het Kerstfeest?

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier. 

2. Vierentwintig leuke dingen die je met kinderen kunt doen tijdens Advent 

advent idee

Op de bevriende site van Nina Munns vond ik een Engels PDF document met hierin 24 ideeën die je met kinderen in de Adventsperiode kunt doen. Als Engels voor je geen probleem is en je bent nog op zoek naar een aantal leuke / goede ideeën voor Advent, dan kan je het document hieronder downloaden.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier. 

button is jouw kerk al lid van creatief kinderwerk

 
3. Knutsel een adventsschijf

adventsschijf2

Een knutselactiviteit die wel wat voorbereiding vraagt. Maar tegelijktijd de kinderen een hele leuk manier geeft om stil te staan bij de Advent weken. En uiteindelijk gaan de kinderen met grote, versierde schijfen hout naar huis waarin ze vier theelichtjes kunnen branden.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.


4. Maak een Adventkalender voor je kinderwerk

Adventskalender1Als je er ooit aan gedacht hebt om je eigen adventkalender te maken, maar je vroeg je af of het erg moeilijk zou zijn, dan is dit werkje voor jou! Hier kan je je eigen kalender maken met als onderwerp de geboorte van Jezus . Je kan er snoepjes in verbergen, maar je kan er ook persoonlijke Advent activiteiten in verwerken.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.

 
5. Doosjes van Kerstkaarten die samen een Adventkalender vormen

advent kalender

Een leuke manier om kinderen bezig te zijn met het Kerstverhaal is door oude kerstkaarten in doosje te veranderen die samen een Advent kalender vormen. Elke dag mogen de kinderen een doosje openen.

Wil je meer over dit idee weten, klik dan hier.Natuurlijk is dit slechts een selectie van de Advent ideeën
die je op Creatief Kinderwerk kunt vinden.

Wil je al onze Advent ideeën zien, klik dan hier.